A fehérbor - a nyári esték nagy kedvence

Semmi nem esik olyan jól egy meleg nyári estén mint egy pohár fehérbor. Mi a Vabrik Pincészetnél nagy rajongói vagyunk a minőségi fehérbornak. Legyen szó a ma divatos friss, gyümölcsös csoportról vagy a klasszikus fahordós társáról.

Egy pohár Vabrik fehérbor mindig kitünő döntés.

Fehérbor- A rajongás tárgya

Természetesen ahány ház, annyi ízlés. Kínálatunkban megtalálható rajnai rizling, (ami németországi eredetű), a szürkebarát (Pinot Gris), a Chardonnay. A Chardonnay az a burundiai szőlőfajta, ami annyira sokrétű, hogy teljesen különböző fehérborokat tudunk készíteni belőle. Mivel egy igen népszerű fajtáról van szó, szó szerint tele van vele a piac. Mi azonban törekszünk arra, hogy minde bor ami Pincészetünkben készül egyedi legyen.

Természetesen nem feledkezhetünk meg a Sauvignon Blancról ami szintén egy francia eredetű szőlőfajta, ami igazán népszerűnek számít napjainkban.

A fehérborokat máshogy is kóstoljuk mint vörös társaikat.

A fehérborok jellemzői:

  • általában fehér szőlőből készül
  • ideális fogyasztási hőmérséklete 8-12 °C
  • kiválóak fehér husú ételekhez, tésztafélékhez, zöldségekhez
  • bárhol, bármikor megállja a helyét
  • szódával higítva egy kellemes frissítő italt kapunk
Természetesen fehérbort is kóstolunk

A magyar fehérbor - borkultúra Magyarországon

Nincs olyan ünnep ahonnan hiányozhat a bor az asztalról. Mátyás királyunk nagy pártfogója volt a borászatnak és a szőlőtermesztésnek. Már a Rómaiak is fogyasztottak bort Pannónia területén, és nemcsak a jogrendszerűek hanem a szőlőfajtákat is meghonosították.

Magyarországon ma 22 borvidéket tartanak számon.

További érdekes borral kapcsolatos infókat találsz Magazinunkban, és a Facebook oldalunkon.

user
Bevásárlókosaram0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram